Artista en residència, hivern i primavera 2021

 

LAIA VENTAYOL, viu i treballa a Barcelona i Bayreuth. En la seva pràctica utilitza mitjans basats en el temps: vídeo, performance o la conversa, i la instal·lació que resulta de tot aquest moviment. En quant al concepte també investiga sobre el temps, el moviment, la transició, la transformació, la traducció, la desviació i el canvi que esdevé en el seu entorn més immediat. Va iniciar els estudis de Belles arts a la UB i els va continuar a la Akademie der bildenden Künste Nürnberg – Prof. Heike Baranowsky. El 2021 obté el MA en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la UB. Ha realitzat exposicions individuals al CCA Andratx de Mallorca el 2012, a la Galeria Maior de Palma el 2017 i al Loop Festival de Barcelona el 2021. També ha participat en diverses exposicions col·lectives a Alemanya i Espanya, algunes d’elles són: ‘Die offene Seite’ a Wiensowski & Harbord Berlin el 2014, ‘Goldrausch 2017’ al Kunstquartier Bethanien Berlin, ‘The King, The Garden City, The Chorus & The Captain’ durant Arnis Residency 2019, ‘Uns altres temps’ a The Green Parrot Barcelona el 2021.

 

PROJECTE EN RESIDÈNCIA:

In Insight Matter

 

‘in sight matter’ és un primer apropament a la comunitat Haenyeo. Són les dones bussejadores de la Illa Jeju a Corea del Sud. Elles mantenen l’economia domèstica ajudant-se de la pesca submarina, però sense cap aparell que els faciliti la respiració. El 2021 anava a formar part del programa en residència SeMA Nanji Residency per a dur a terme in-situ la investigació teòrica i audiovisual. A la tornada, volia convertir els resultats d’aquesta experiència en una acció a Nauestruch. Però la pandèmia del Covid-19 ha invertit l’espai i el temps de treball. Ara començo la investigació des de Sabadell, una ciutat que es situa paradoxalment lluny de la mar. M’interessa sobretot la tradició sonora i ritualista de les Haenyeo.