Artista en residència, hivern i primavera 2022

 

HANNES EGGER, va estudiar filosofia en la Universitat de Viena i en «La Sapienza» de Roma. En el seu treball artístic l’enfocament participatiu, sovint associat a la performance en viu i a les instal·lacions és fundamental. Des de 2004 participa en nombroses exposicions i projectes transdisciplinars. Entre les exposicions que ha realitzat destaquen la ZKM de Karlsruhe, la Biennal de Curitiba, la Fundaciò Joan Brossa de Barcelona, la Mewo Kunsthalle de Memmingen, Hose of Arts de Usti nad Labem, la Fondazione Barriera de Torí, la Galeria Jean-Francois Meyer de Marsella, el Mac de Dallas, Spinnerei de Leipzig, Künstlerhaus de Viena, Centrale Fies de Dro, Cesac de Caraglio, Museion de Bozen, Dox de Praga, MMSU de Rijeka, Hose of Arts in Usti nad Laben, Empty Cube de Lisboa, Ferdinandeum de Innsbruck, 54a Biennal de Venècia (pavelló austríac amb el projecte SEE YOU). Viu i treballa en Meran, Tirol del Sud, Itàlia.

 

 

 

PROJECTE EN RESIDÈNCIA:

PERFORM! #2

 

PERFORM! és un joc de cartes de recreació dedicat a l’art performatiu i la seva història. Amb el seu enfocament lúdic i desenfadat, PERFORM! pretén guanyar i difondre l’estima per la performance i els seus principals protagonistes. El joc, concebut i creat per l’artista Hannes Egger i el comissari Denis Isaia amb el suport tècnic de Centrale Fies, utilitza una baralla de 40 cartes, cadascuna de les quals fa referència a una peça específica de la performance amb una instrucció que han de dur a terme els jugadors. Cada carta està il·lustrada amb un dibuix de l’obra de Hannes Egger.  El joc requereix que tots els participants actuïn per torns i, quan no ho facin, jutgin les actuacions dels altres. L’objectiu és arribar a un intèrpret guanyador: el que tingui la major puntuació al final del joc. L’art de performance es remunta a més d’un segle com a forma artística. Famoses institucions internacionals i diversos estudis acadèmics han reconegut des de fa temps el seu valor expressiu i cultural. Amb el seu enfocament lúdic i desenfadat, PERFORM! pretén ampliar l’apreciació de la performance i d’alguns dels seus principals protagonistes. El joc conté obres de Marina Abramovic, Tino Sehgal, Allan Kaprow, Orlan i Joseph Beuys, entre altres. El joc utilitza una baralla de 40 cartes, cadascuna de les quals fa referència a una obra de performance específica i a una instrucció que han de dur a terme els jugadors. (www.performthegame.org)

Com el joc PERFORM! es va crear fa uns anys i només queden unes poques còpies disponibles, Hannes Egger vol treballar en una nova edició. El títol de treball és «PERFORM! #2». El contingut encara no està definit amb exactitud, però és segur que tornarà a ser un joc de cartes de performance, que es posarà a la venda. Al mateix temps, es crearà una exposició i una instal·lació performativa. Durant la residència, l’artista vol treballar en PERFORM! #2 i presentar els resultats en una exposició i/o una instal·lació performativa al final de la seva estada. Com a part de la residència, també haurà de celebrar-se una jornada de jocs PERFORM! en la qual podrà participar el públic.