Artista en residència, hivern i primavera 2021

 

FRANCISCA TROBOK, (1983, Santiago de Xile) es va graduar en actuació a l’escola de teatre AIEP (2006), amb estudis de magíster en Arts amb menció en Direcció teatral de la Universitat de Xile (2015). S’ha desenvolupat com a assistent de direcció i producció teatral en l’àmbit artístic i educatiu contemporani xilè. Va dirigir dues

 

PROJECTE EN RESIDÈNCIA:

Geografies de la pell

«Geografies de la pell» parteix del «Proyecto Machona, la piel que habitamos”, una recerca teòrica-pràctica a partir del reconeixement de la pell i les seves possibilitats de transformació. La Machona és un personatge de la dansa Caporal, la qual trenca amb la construcció imposada culturalment sobre la dona dins de la dansa, la cosificació. A més anul·la els estereotips socioculturals. La Machona és força, resistència, vibració, i energia que transita pel seu cos. El projecte convida a qüestionar-se: tenim TOTES una Machona sota la nostra pell?, per a donar resposta a aquesta interrogant i a través d’un taller dinàmic, dirigit a dones feministes de Sabadell, s’aprofundeix en la pell com un òrgan extens i mutable, recorrent a la teoria de les cinc pells de l’artista austríac Friedrich Stowasser, més conegut com a Friedensreich Hundertwasser, qui desenvolupa en la seva teoria, l’oblit d’aquestes pells, les quals ens conformen com a individus, parts d’una societat i membres d’un entorn natural. Durant el taller es visibilitzen les tres primeres capes de la pell (L’epidermis, la vestimenta, la llar). La pràctica apunta a la desconstrucció de la dansa caporal per a després compondre la dansa de la Machona, en relació amb la pell que cadascuna cohabita.

 

#Enresidència Presentacions NOW Estruch – 2 de juliol 2021

> Javi Robledo i Frank Trobok – Geografies de la pell

> Txe Roimeser (Dissonants Cicle) – El que pot caure per les esquerdes de l’habitació

> Julia Mariscal – Ocells, textos i onades

Una col·laboració de NÚVOL