Artista en residència, primavera 2021

JULIA MARISCAL, va néixer a Barcelona en 1981, on actualment viu i treballa. Va realitzar els seus estudis al Regne Unit, acabant la seva llicenciatura al Goldsmiths College of Art and Design, i posteriorment es va graduar amb un màster en el Chelsesa College de Londres.

Julia ha actuat recentment en el Teatre Lliure, en el Centre del Carmen i en la Swab Art Fair. Ha realitzat exposicions individuals en la Galeria Miquel Alzueta i en Franco de Toledo Art Projects, a Barcelona; en Oblong Gallery, a Londres i en Grand Palais, a Suïssa.

La seva obra ha estat inclosa en diverses exposicions col·lectives, com la Biennal de Jafre, convidada per Carolina Grau; Sant Andreu Contemporani, Barceona, -comissariada per Sema D’Acosta; La New Gallery, Madrid -comissariada per Lorena Muñoz-Alonso; Vyner Studio, Londres; Complexe donis Jardins, el Canadà, -comissariada per Alexandra Laudo.

 

PROJECTE EN RESIDÈNCIA:

Dilatar els Ocells-Textos-Onades

El vidre, té unaprimera connotació de fragilitat. També té la capacitat de desaparèixer en al seva transparència o fer-se mirall i tornar-te un pedaç de la teva realitat. Un reflex, instantani en el vidre, et pot donar un punt de partida en l’espai.

Proposo aprofundir la meva pràctica escultòrica i de la performance, en la construcció del que és efímer. Indagant en les possibilitats d’acció que tenen els objectes de vidre bufat que m’adjunto al cos.

La velocitat d’un moviment, la velocitat de lamirada, la velocitat d’un significat.

L’objecte de vidre es converteix en la interfície, entre la relació objecte-creador. Dissenyo l’extensió, per després utilitzar els objectes per crear.

Com un vocabulari físic. Primer es concreta, es crea el vocabulari i després escric amb el vocabulari en el temps i l’espai de lo efímer.

Crear com una MEDIACIÓ, crear per poder crear. Crear objectes, formes específiques que s’adjunten/s’adapten/s’emulen al cos.

Crear FORMES I OBERTURES que no conec, em dona l’oportunitat de generar alguna cosa que no podria haver-ho fet sense l’objecte.

DILATAR, també inclou; expanpandir, calentar, obrir, fer sortir, mutar, entre d’altres.

Partint d’un seguit d’inquietuds que em van sorgir a partir de presentar la peça performàtica “Ocells-Textos-Onades”, el següent pas és profunditzar en els elements de vidre com a tal i com a anunciants de noves accions sobre lo efímer.

La peça performàtica, és concebuda sota l’idea de collage, d’instal·lació.

 

Els cosos parlen entre ells, utilitzant els nostres fluits.

Lluny de la nostra consciència

amb una efervescencia

amb una necesitatat

tant latent com aliena a la nostre orella.

 

Desenvolupar

Getos

Dibuixos

Icones

Formes

Llenguatges

 

UTILITZANT NOUS OBJECTES DE VIDRE ADJUNTS AL COS.

APROFUNDIR EN L’ACCIÓ PERFORMÀTICA I EN LA PRODUCCIÓ DE MATERIAL EFÍMER.

 

Julia Mariscal

 

#Enresidència Presentacions NOW Estruch – 2 de juliol 2021

> Javi Robledo i Frank Trobok – Geografies de la pell

> Txe Roimeser (Dissonants Cicle) – El que pot caure per les esquerdes de l’habitació

> Julia Mariscal – Ocells, textos i onades

Una col·laboració de NÚVOL