Open Think Tank 2010

La primera edició d’Open Think Tank, l’any 2010, es va centrar en l’anàlisi de diferents aspectes cabdals del know-how de diversos centres de producció cultural contemporanis, tot reflexionant entorn d’una selecció de casos d’estudi de projectes i equipaments significatius pel que fa a la seva relació amb el context local específic i la seva capacitat global per a la generació de teixit en xarxa.

Open Think Tank 2010 va desenvolupar un estudi d’aquests casos mitjançant un programa-qüestionari i taules de treball amb els seus responsables, les quals van prendre cos en una trobada dels principals actors en el marc del teixit de les arts en viu del nostre país i de l’Estat a Sabadell.

Entre molts participants a les taules de treball podríem destacar Citilab Cornellà, Eina, Bolit, Antic Teatre, Fabra i Coats, Hangar, La Casa Invisible, La Porta, MediaLab Prado, Universitat Pompeu Fabra, Roca Umbert, o Telenoika.

 

Open Think Tank 2011

La segona edició d’Open Think Tank, l’any 2011, va constituir-se en un projecte de debat conjunt amb la Plataforma de Centre de Producció d’Arts Visuals de Catalunya Xarxaprod, estructura que engloba els principals equipaments d’aquest sector cultural al nostre país.

Aquesta edició es va centrar en el significat i plusvàlues del concepte d’investigació i d’innovació en cultura i els marges de possibilitat per a l’estipulació del nou Estruch i de Sabadell com a futur eix central en aquest sector emergent de les indústries culturals. El concepte de medialab, de livinglab.

Open Think Tank 2011 va comptar amb la participació d’Isidor Fernandezco-fundador de Citilab Cornellà, Julen Iturbe, director de la consultoria CAER del Pais Basc, Jose Luis de Vicenteco-fundador de la plataforma d’investigació i innovació cultural Zzzinc de Barcelona, i de Pau Alsina, doctor de la Universitat Oberta de Catalunya.

 

Open Think Tank 2012

Open Think Tank 2012 es va centrar en el projecte MediaEstruch i va ser un simposi d’anàlisi dels nous models d’emprenedoria empresarial en el marc de les noves economies i els seus marges de desenvolupament des del foment de les indústries culturals. El simposi, orientat a l’estipulació de les bases operatives i conceptuals del futur MediaEstruch, aplegarà diversos especialistes del sector amb diversos responsables del foment cultural i econòmic de Sabadell.

Open Think Tank 2012 es va presentar com un projecte de L’Estruch, en col·laboració amb la plataforma d’investigació i innovació cultural Zzzinc i de la plataforma de gestió cultural creativa UmesDos, dirigit per Ruben Martinezco-autor dels llibres Innovació En Cultura, Nuevas Economias De La Cultura o Empresas Del ProComún.

 

Open Think Tank 2019

Amb l’arribada de la década dels anys 20NauEstruch va obrir la seva segona dècada d’existència. Una segona dècada en la qual l’espai de L’Estruch i de Sabadell han de confirmar la seva condició d’espai únic al país centrar en el foment, l’exhibició i la reflexió entorn de les pràctiques performatiques i els estudis de la performativitat.

Tot coincidint amb el retorn d’Oscar Abril Ascaso –fundador i primer director de l’espai- al capdavant del projecte, NauEstruch va obrir aquesta nova etapa tot recuperant el cicle de simposis Open Think Tank, els quals tant van contribuir a la materialització i consolidació del projecte.

Open Think Tank 2019 va tenir lloc el divendres 20 de desembre, tot coincidint amb una jornada NowEstruch i va comptar amb la participació conferencial de tres dels principals teòrics actuals en el context de les pràctiques contemporànies i els estudis de la performativitat: la doctora Judit Vidiella, la curadora Alexandra Laudo i el filòsof Oscar Cornago.

ARTICLE NÚVOL